17.4.2007

Pystyiko Miha siihen, mihin muut ei?

Tarkoitan tietenkin Mihail Shaakashvilia. Ja anteeksi vain aakkosettomat postaukset - olen taalla Georgiassa.

Mihan Georgia yllatti jo kentalla. Ei tarvetta viisumiin, passintarkastuksessa monta virkailijaa, laukut tuli saman tien ja tullista paasi lapi suoraan. Ei voi olla totta! Muistan Keski-Aasian lentokentat, joissa etsittiin milloin laukkuja, milloin matkatavaratarroja. Ilman matchaavaa tarraa ei omaa laukkuaan saanut edes mukaansa. Ja tulli oli sitten ihan toinen sirkus.
Mutta ei, Mihan Tbilisissa kaikki sujuu kuin rasvattu (sateella uudenkiiltavaan lentokenttarakennukseen kuulemma sataa sisaan, mutta eihan kaikkea voi heti saada, eiko niin).

Miha haluaa EU:hun ja Natoon, sehan nyt tiedetaan, mutta onko Miha ihan oikeasti uudenlainen johtaja?

Ajattelin siis kysella lisaa Mihan uudistuksista noin kadunmiehen nakokulmasta. Kadunmiesta edustaa, jos kuka, niin taksikuski. Entisen Neuvostoliiton miljoona taksikuskia ovat nahneet ja kuulleet kaiken.

Kysyin siis Nukrilta, toimiston autonkuljettajalta, miten Mihan korruptionvastainen taistelu on toiminut. "Horosho", siihen Nukri.
"Ennen joka kulmassa oli miliiseja, jotka ottivat rahaa ihan syytta. Nyt he eivat pysayta ketaan, paitsi tietysti jos rikkoo liikennesaantoja".

Jopas nyt! Etta miliisit eivat ota lahjuksia! Rupesin miettimaan, miten Miha siihen paasi.

Nousivatko palkat? Paremmat tyoehdot? Julkista keskustelua? Etuja miliiseille? Sots-paket?
"Ei, kun ne, jotka ottavat lahjuksia, joutuvat heti linnaan. Vahintaan 15 vuodeksi", murahti Nukri ja painoi taas kerran aanimerkkiaan.

Niinpa tietysti, ajattelin mina.

2 kommenttia:

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Terkut Tbilisiin! Paljos siellä muuten on kello, (kun täällä on esim. 11.16 kuten näyttäis).
Entäs asteita? Helsingin Alppilassa puolipilvistä ja vaihteeksi taas viilenevää...

Salla Nazarenko kirjoitti...

Moro
taalla on kello tunnin enemman kuin Suomessa. Ja eilen satoi lunta. Kaikki olivat shokissa ja pelti rytisi Rustaveli avenuella. Nyt on jo lampimampaa, mutta ei paljoa yli kymmenen asteen.